Pulszoner

Mina pulszoner ser för närvarande ut så här

A1 110-135
Lugn distansträning. Det här är grunden i all träning och det är här man bygger mängden för att få toppen. Denna ”fart” används även mellan intervaller, vid uppvärmning och nedvärmning m.m.
Denna typ av träning körs dels för att bygga upp kroppen för att ”orka med” att köra den andra träningen på ett bra sätt.
Den används även för att träna upp den lokala kapaciteten. Enkelt uttryckt alltså musklernas förmåga att omvandla syre för att kunna utvinna kraft. Genom denna träningsform blir man även bättre på att använda fett som energikälla.

A2 136-154
Används ofta till teknik- eller uthållighets träning. Lite mer ansträngning än vid A1 vilket gör att man bygger upp kroppens förmåga att t.ex. orka springa i ett högre tempo under lång tid.

A3 155-163
Mest känt som tröskelintervaller.
Denna träningsform används för att träna den centrala kapaciteten. Alltså hjärtat och lungorna och dess förmåga att förse resten av kroppen med syre och energi.
Man jobbar även med A3-träning för att flytta sin mjölksyratröskel. Alltså att kunna springa snabbare utan att få mer mjölksyra.
A3 tränas oftast i intervaller mellan 3-10 min, men kan köras i allt från 15sekunder ända upp till 20 minuter långa intervaller.

A3+ 164 ->
I stort sett fullt ös. Även här är det den centrala kapaciteten som tränas.
Man försöker att bygga upp kroppens förmåga att tåla mer mjölksyra och att använda mjölksyran som energikälla.

(källa till texterna: http://patrikjohansson2015.se/2013/05/beskrivning-av-pulsbaserad-traning/ )